24/7 Bereikbaar
Meld overlijden: (+31) 085 800 1121
info@q-uitvaart.nl

Van een bescheiden passie en hobby naar een onwrikbare toewijding

Van een bescheiden passie en hobby naar een onwrikbare toewijding

BLOG #2 - Van een bescheiden passie en hobby naar een onwrikbare toewijding

Alhamdoulilah, mijn reis begon met een bescheiden interesse die geleidelijk uitgroeide tot een fulltime inzet voor mijn werk als uitvaartondernemer. In mijn beginjaren kreeg ik de kans om diverse opdrachten uit te voeren voor vooraanstaande Nederlandse uitvaartorganisaties die ook islamitische uitvaarten verzorgden. Deze ervaringen vormden mijn praktijkopleiding, waarvoor ik oprecht dankbaar ben. Ze hebben niet alleen mijn professionele groei bevorderd, maar ook mijn vermogen vergroot om mijn diensten af te stemmen op verschillende culturele contexten (binnen islamitische kaders), specifiek binnen islamitische gemeenschappen. Het is een voorrecht om mijn toewijding aan dit vak te kunnen delen en mijn respect voor diverse gemeenschappen hierin te tonen."

 

Groei en steun
In de beginfase kom je vaak mensen tegen die je ontmoedigen. Het is een natuurlijke verwachting dat je vaste omgeving de eersten zijn die je steunen. Maar zoals velen zullen kunnen bevestigen, is dit niet altijd het geval in de praktijk. Dit soort periodes in jouw proces vormen een test van jouw niveau van toewijding, volharding en zorgt voor een streven naar voortdurende verbetering. Wat ik heb geleerd en ervaren is dat Allah (s.w.t.) mensen op ons pad brengt die ons tot het uiterste steunen in dit proces en die samen met ons staan. We moeten deze mensen waarderen en koesteren voor hun onbuigbare steun.

 

Op een gegeven moment groei je sneller dan verwacht of gepland. Het werd al heel snel duidelijk om te zorgen voor onze eigen vervoersdiensten. Met de steun van mijn partner kochten wij onze eerste rouwvervoersmiddel. Wat was ik trots, omdat we dit op eigen kracht deden. We hebben geen gebruik gemaakt van crowdfunding of donaties bij het opzetten van onze organisatie. We financieren alles en blijven alles financieren uit eigen middelen. Na de aanschaf van de eerste rouwauto volgde al snel de verwerving van onze eigen locatie. Inmiddels zijn we geëvolueerd tot een landelijk opererende uitvaartorganisatie en hebben we een fundamentele rol gespeeld als medeoprichters van de nationale islamitische uitvaart branchevereniging (BIUN). Op onze weg naar het bereiken van dit punt hebben we veel ervaringen opgedaan en obstakels overwonnen, alhamdoulilah.

 

Passie en voorbestemming
Ik beoefen dit vak met liefde en passie. Na elke uitvaart en elke familie die ik heb mogen begeleiden, voel ik me steeds weer voldaan. Persoonlijk voel ik me sterk verbonden met het maatschappelijke aspect van de branche. We blijven ons voortdurend bezighouden met nieuwe ontwikkelingen en hebben zelfs het eerste islamitische rouwverwerkingsboekje in de Benelux uitgebracht. Op deze manier denken we ook aan onze jonge moslims.

Voor mij is dit mijn lot (Al-Qadr), en ik geloof in de lotsbestemming van Allah (s.w.t.). Ik ben dankbaar dat ik mijn werk met zoveel passie en liefde kan voortzetten. Samen streven we ernaar om nog meer waardevolle bijdragen te leveren aan onze gemeenschap, met de wil van Allah. Volg ons op social media om op de hoogte te blijven van alle interessante zaken die Al-Qadr bezig houdt.

Auteur: Zuster Siham
Oprichtster

 

Auteursrechten van toepassing, niet toegestaan om te kopiëren zonder toestemming.

WhatsApp chat