24/7 Bereikbaar
Meld overlijden: (+31) 085 800 1121
info@q-uitvaart.nl

Djanazah gebed

Djanazah gebed – Uitleg (zie filmpje)

Djanazah gebed

De Profeet (vrede zij met hem) en zijn metgezellen (moge Allah weltevreden zijn met hen allen) hebben uitgelegd dat het dodengebed als volgt verricht dient te worden:
1. Allereerst vangt men aan met de Takbier (het zeggen van “Allaahoe akbar”), waarna men toevlucht zoekt bij Allah tegen de vervloekte satan. Vervolgens zegt men “Bismillah-irrahmaan irrahiem” en reciteert men soerat al-Faatihah gevolgd door een kleine soerah of een aantal verzen.

2. Voorts verricht men voor de tweede maal de takbier en vraagt men zegeningen voor de Profeet (vrede zij met hem) zoals dat ook gedaan wordt aan het eind van het gebed.

3. Na de derde takbier verricht men, naar eigen keus, een smeekgebed voor de overledene. Er zijn profetische smeekbedes die men ook kan zeggen (klik hier)

4. Nadat men de vierde takbier heeft verricht kan men dua doen voor alle moslims om vervolgens af te sluiten met één Tasliem naar rechts, zeggende “Assalaamoe alaykoem wa rahmatoe-llaah.”.

Dua voor overledene

Bij de derde Takbier (Allahoe Akbar) kan men de volgende dua (smeekbede) opnoemen: “O Allah, vergeef onze levende en onze dode, onze jongeren en onze ouderen, onze mannen en onze vrouwen, degenen die bij ons zijn en degenen die afwezig zijn. O Allah, aan wie U ook maar leven geeft onder ons, geef hem een leven in het geloof. En wie U ook maar van ons wegneemt, neem hem weg in de islam. O Allah, onthoud ons niet van zijn beloning en laat ons niet dwalen na hem”.
Wil je deze dua (smeekbede) in het Arabisch lezen? Klik dan hier.

Iemand overleden?

Bel ons dan direct op

Islamitische Uitvaartzorg al-Qadr zal u te woord staan om u te helpen bij de volgende stappen die u dient te nemen. Bel ons direct waarna wij u zullen bijstaan. Voor meer informatie en een stappenplan voor wat u dient te doen, klik dan hier. Wilt u ons direct opbellen, klik dan op de knop hieronder.

BELLEN

Auteursrechten van toepassing, niet toegestaan om te kopiëren zonder toestemming.

WhatsApp chat