24/7 Bereikbaar
Meld overlijden: (+31) 085 800 1121
info@q-uitvaart.nl

Wat te doen bij overlijden?

Wat te doen bij overlijden

Is er iemand overleden? Probeer in eerste instantie de eerste uren vooral rustig te blijven en de ruimte te nemen voor uw emoties. Nabestaanden hebben vaak het gevoel dat ze meteen van alles moeten regelen en doen. Daarna neemt u de volgende stappen hiernaast aangegeven:

IEMAND OVERLEDEN?
1. Meld het overlijden bij de arts

Is iemand thuis overleden? Bel dan zijn of haar huisarts (overdag) of de huisartsenpost (buiten kantoortijden en in weekenden). De arts stelt het overlijden vast en vult overlijdenspapieren in. Overlijdt iemand in een ziekenhuis of andere zorginstelling, dan schakelen zij een arts in.

2. Naasten inlichten

U kunt ook eerst de naasten bellen en dan pas een arts. Dit is volledig uw keuze, volg hierin uw gevoel.

3. Check wensen van overledene

Voordat u contact opneemt met ons, ga na of de overledene wensen heeft vastgelegd. Dit kan in een vorm van een codicil, testament of islamitische wilsbeschikking zijn. Ook kunt u alvast uitzoeken of de overledene een uitvaartverzekering heeft en wat het polisnummer is.

4. Contacteer Uitvaartzorg al-Qadr

Wij zijn 24/7 bereikbaar voor u en doen ons best om binnen twee tot drie uur aanwezig te zijn. Vanaf het eerste contact tot en met de dag van de uitvaart staan wij u terzijde. Contacteer ons.

Auteursrechten van toepassing, niet toegestaan om te kopiëren zonder toestemming.

WhatsApp chat