24/7 Bereikbaar
Meld overlijden: (+31) 085 800 1121
info@q-uitvaart.nl

Over ons

Keurmerk islamitische uitvaart

Islamitische Uitvaartzorg al-Qadr is een keurmerk geregistreerde islamitische uitvaartverzorger.

keurmerk-islamitische-uitvaart

Geregistreerde keurmerkhouder

Islamitische Uitvaartzorg al-Qadr is een keurmerk geregistreerde islamitische uitvaartverzorger. Dat houdt in dat wij ons houden aan de professionaliteitscode waar keurmerkhouders zich aan moeten houden om de kwaliteit, deskundigheid, professionaliteit en integriteit te waarborgen. Hierdoor ben je gegarandeerd van een goede en betrouwbare islamitische uitvaartverzorger. Voor meer informatie kun je naar de website gaan van de branchevereniging (BIUN) – www.biun.nl

DESKUNDIGHEID

Als keurmerkhouder zijn we getoetst op onze kennis van de wet- en regelgeving alsook de islamitische regelgeving m.b.t. uitvaarten.

KWALITEIT

Islamitische Uitvaartzorg al-Qadr is gehouden aan de kwaliteitseisen van het Keurmerk islamitische uitvaart.

BETROUWBAARHEID

Islamitische Uitvaartzorg al-Qadr is gehouden aan de integriteitscode. Wij doen daarom ook mee aan de klachten- en geschillenregeling van BIUN waardoor nabestaanden een klacht kunnen indienen bij geschillen.

TRANSPARANTIE

Als keurmerkhouder bieden we transparantie over mogelijke dienstverlening, alternatieven en bijbehorende kosten. De uitvaartverzorger mag maximaal 10% afwijken van de afgegeven offerte (n.v.t. op kosten van derden).

Video: Impressie Islamitische Uitvaartzorg al-Qadr

Wie zijn wij? Wat doen wij binnen de organisatie? Als er iemand overlijdt, wat gebeurt er dan? Middels deze video krijgt men een impressie van onze dienstverlening. Ben jij door dit filmpje nieuwsgierig geworden en wil jij weten wat Islamitische Uitvaartzorg al-Qadr voor jou kan betekenen, neem dan contact op met ons.

CONTACT

Islamitische Uitvaartzorg al-Qadr

Laat uw zorgen, onze zorg zijn

Wie is Islamitische Uitvaartzorg al-Qadr

Wij willen ons zelf graag voorstellen door te vertellen wie wij zijn, waar wij voor staan en onze missie & visie te weergeven op een overzichtelijke wijze.

ONTSTAAN

Islamitische Uitvaartzorg al-Qadr is vooraanstaand, innovatief, professioneel en toonaangevend in de islamitische uitvaartbranche. Wij zijn gediplomeerde uitvaartverzorgers sinds 2015. In de zomer van 2018 overleed er een baby in de familie. De gehele uitvaart werd met liefde en passie verzorgd. Na herhaaldelijke opmerkingen vanuit familie, kennissen en professionals in het vak om nu echt iets zelf op te zetten, besloten we om onze passie te volgen. En zo geschiedde. In 2018 werd Islamitische Uitvaartzorg Al-Qadr opgericht en creëerde een team om haar heen die nu de kern van Islamitische Uitvaartzorg al-Qadr vormt.

TEAM

Islamitische uitvaartzorg al-Qadr is uitgegroeid tot een jonge dynamische uitvaartorganisatie. Het team bestaat uit verschillende professionals, waaronder gediplomeerde uitvaartverzorgers, een orthopedagoog, maatschappelijk werkers, geestelijk verzorger/imam en een gebarentolk. Ze hebben korte lijnen met verschillende instanties om nabestaanden de juiste hulp te bieden indien nodig.

MISSIE & VISIE

Al-Qadr betekent in het Arabisch ‘hetgeen wat voorbestemd is (door God)’ en geloof in de lotsbestemming is één van de geloofspilaren binnen de Islam waarbij de dood voorbestemd is voor elk mens. Uitvaartzorg al-Qadr richt zich naast het verzorgen van de gehele uitvaart, ook nadrukkelijk op het rouwproces en de nazorg. Zo trachten wij passende hulp te kunnen bieden in hetgeen zij nodig hebben om een verlies te verwerken en staat Uitvaartzorg al-Qadr aan de zijde van de nabestaanden. Hiernaast verzorgt Islamitische Uitvaartzorg al-Qadr ook maandelijks steungroepen voor nabestaanden.

Naast aandacht voor het rouwproces en de nazorg, investeert Islamitische Uitvaartzorg al-Qadr door middel van clinics en workshops ook in de (islamitische) kennis van moslims omtrent de uitvaartzorg en het verzorgen van de overledene. Wij hebben gecertificeerde wassers die gespecialiseerd zijn in de islamitische regelgeving omtrent de rituele wassingen die in direct contact staan met verschillende islamitische geleerden. De missie van Al Qadr is om moslims van een waardig afscheid te voorzien volgens de islamitische richtlijnen en aandacht voor nazorg.

Lid van BIUN

Islamitische Uitvaartzorg al-Qadr is lid van de Branchevereniging Islamitische Uitvaartorganisaties Nederland. Wij zijn vereerd om mede-oprichter te zijn van Nederlands eerste branchevereniging voor islamitische uitvaartorganisaties. Als organisatie staan wij voor eenheid, samenwerking en het bewaken van de kwaliteit van de islamitische uitvaartzorg in Nederland. Meer informatie hierover? Klik dan hieronder.

Website

Auteursrechten van toepassing, niet toegestaan om te kopiëren zonder toestemming.

WhatsApp chat