24/7 Bereikbaar
Meld overlijden: +316 462 830 86
info@q-uitvaart.nl

Over ons

Video: Impressie Islamitische Uitvaartzorg al-Qadr

Wie zijn wij? Wat doen wij binnen de organisatie? Als er iemand overlijdt, wat gebeurt er dan? Middels deze video krijgt men een impressie van onze dienstverlening. Ben jij door dit filmpje nieuwsgierig geworden en wil jij weten wat Islamitische Uitvaartzorg al-Qadr voor jou kan betekenen, neem dan contact op met ons.

CONTACT

Islamitische Uitvaartzorg al-Qadr

Laat uw zorgen, onze zorg zijn

Wie is Islamitische Uitvaartzorg al-Qadr

Wij willen ons zelf graag voorstellen door te vertellen wie wij zijn, waar wij voor staan en onze missie & visie te weergeven op een overzichtelijke wijze.

ONTSTAAN

Mevrouw S. Qoubaa is de oprichtster van Islamitische Uitvaartzorg Al-Qadr. Al meer dan 3 jaar was zij in het bezit van haar uitvaartdiploma, maar deed er weinig mee. In de zomer van 2018 overleed er een baby in de familie. De gehele uitvaart nam zij met liefde en vol passie op zich. Na herhaaldelijke opmerkingen vanuit familie, kennissen en professionals in het vak om nu echt iets zelf op te zetten, besloot zij haar passie te volgen. En zo geschiedde. In 2018 werd Islamitische Uitvaartzorg Al-Qadr opgericht en creëerde een team om haar heen die nu de kern van Islamitische Uitvaartzorg al-Qadr vormt.

TEAM

Islamitische uitvaartzorg al-Qadr is uitgegroeid tot een jonge dynamische uitvaartorganisatie. Het team bestaat uit verschillende professionals, waaronder gediplomeerde uitvaartverzorgers, een orthopedagoog, maatschappelijk werkers, geestelijk verzorger/imam en een gebarentolk. Ze hebben korte lijnen met verschillende instanties om nabestaanden de juiste hulp te bieden indien nodig.

MISSIE & VISIE

Al-Qadr betekent in het Arabisch ‘de Lotsbestemming’ en is één van de geloofspilaren binnen de Islam waarbij de dood het lot van elk mens is. Uitvaartzorg al-Qadr richt zich naast het verzorgen van de gehele uitvaart, ook nadrukkelijk op het rouwproces en de nazorg. Zo trachten wij passende hulp te kunnen bieden in hetgeen zij nodig hebben om een verlies te verwerken en staat Uitvaartzorg al-Qadr aan de zijde van de nabestaanden. Hiernaast verzorgt Islamitische Uitvaartzorg al-Qadr ook maandelijks steungroepen voor nabestaanden.

Naast aandacht voor het rouwproces en de nazorg, investeert Islamitische Uitvaartzorg al-Qadr door middel van clinics en workshops ook in de (islamitische) kennis van moslims omtrent de uitvaartzorg en het verzorgen van de overledene. Wij hebben gecertificeerde wassers die gespecialiseerd zijn in de islamitische regelgeving omtrent de rituele wassingen die in direct contact staan met verschillende islamitische geleerden. De missie van Al Qadr is om moslims van een waardig afscheid te voorzien volgens de islamitische richtlijnen en aandacht voor nazorg.

Lid van BIUN

Islamitische Uitvaartzorg al-Qadr is lid van de Branchevereniging Islamitische Uitvaartorganisaties Nederland. Wij zijn vereerd om mede-oprichter te zijn van Nederlands eerste branchevereniging voor islamitische uitvaartorganisaties. Als organisatie staan wij voor eenheid, samenwerking en het bewaken van de kwaliteit van de islamitische uitvaartzorg in Nederland. Meer informatie hierover? Klik dan hieronder.

Website
WhatsApp chat