24/7 Bereikbaar
Meld overlijden: (+31) 085 800 1121
info@q-uitvaart.nl

Het hart van vrijwilligerswerk bij Islamitische Uitvaartzorg Al Qadr

Het hart van vrijwilligerswerk bij Islamitische Uitvaartzorg Al Qadr

Het hart van vrijwilligerswerk bij Islamitische Uitvaartzorg al-Qadr

BLOG #1 - Islamitische Uitvaartzorg al-Qadr

Vijf jaar geleden begon mijn reis als vrijwilliger bij Islamitische Uitvaartzorg Al Qadr. In de loop der jaren heb ik de organisatie zien uitgroeien tot een professionele en toegewijde organisatie. Deze organisatie staat altijd paraat om de zorg te bieden die overledenen, hun families en vrijwilligers verdienen.

 

Een Toegewijde Groei
Toen ik voor het eerst begon, was Al Qadr nog in zijn beginfase. Maar zelfs toen was het duidelijk dat er een diepe toewijding was aan het bieden van islamitische uitvaartdiensten van de hoogste kwaliteit. In de afgelopen vijf jaar heb ik de organisatie zien groeien en evolueren tot wat het nu is: een professionele en goed georganiseerde instelling die klaarstaat om de moslimgemeenschap te dienen in hun meest kwetsbare momenten.

 

Vrijwilligers met Passie
Wat deze ervaring voor mij echt bijzonder maakt, is de passie en toewijding van de vrijwilligers. Iedereen die hier werkt, doet dat met hart en ziel. We beseffen dat we een verschil maken in het leven van mensen die rouwen en we zijn vastbesloten om dit op de best mogelijke manier te doen.

 

Waardering voor Vrijwilligers
Een aspect van Al Qadr waar ik bijzonder veel waardering voor heb, is hoe de organisatie omgaat met haar vrijwilligers. We worden niet alleen gezien als hulpkrachten, maar als essentiële schakels in het proces. Onze inzet wordt erkend en gewaardeerd op een manier die onze betrokkenheid en motivatie alleen maar versterkt.

 

Ondersteuning en Gemeenschap
Naast het bieden van uitvaartzorg, besteedt Al Qadr ook aandacht aan de emotionele en psychologische behoeften van degenen die rouwen. Maandelijkse workshops en rouwgroepen bieden een veilige ruimte voor mensen om hun emoties te delen en steun te vinden bij anderen in dezelfde situatie.

 

In mijn vijf jaar als vrijwilliger bij Islamitisch Uitvaartzorg Al Qadr heb ik niet alleen gezien hoe de organisatie is gegroeid, maar heb ik ook de waarde van toewijding, waardering en gemeenschap ervaren. Het is een voorrecht om deel uit te maken van deze organisatie en bij te dragen aan het bieden van zorg en steun aan de moslimgemeenschap tijdens hun meest moeilijke momenten. Samen werken we aan het verlichten van de last van rouw en het eren van degenen die ons zijn ontvallen.

Auteur: Zuster Habiba
Coördinator vrijwilligers

 

Auteursrechten van toepassing, niet toegestaan om te kopiëren zonder toestemming.

WhatsApp chat