24/7 Bereikbaar
Meld overlijden: (+31) 085 800 1121
info@q-uitvaart.nl

Eerste hulp bij overlijden (EHBO) – Artikel Daliel.nl

Eerste hulp bij overlijden (EHBO) – Artikel Daliel.nl

dienstverlening islamitische uitvaart
Eerste hulp bij overlijden (EHBO) - Artikel Daliel.nl

Een mogelijk auto-ongeluk, een mogelijke barst in je telefoonscherm, mogelijke pech onderweg. In Nederland zijn we voor van alles en nog wat verzekerd. Maar zaken rondom het enige waar we écht zeker van zijn, de dood, hebben nog maar weinig mensen goed op orde. We denken er nu nog liever niet over na. Toch is er geen ontkomen aan en is het belangrijk nú al goed voorbereid te zijn op de dood; en dat niet alleen spiritueel.

 

Een slechte voorbereiding kan immers veel problemen opleveren voor je nabestaanden. Maar wat weten we nou eigenlijk over alle organisatorische zaken rondom de dood? Daliel ging erover in gesprek met de mensen achter Islamitische Uitvaartzorg al-Qadr, die ons de ins and outs vertelden over hoe je voor te bereiden op de dood, wat te doen wanneer een naaste overlijdt en wat de uitvaartbranche voor je kan betekenen in die moeilijke tijden die (zeker!) komen gaan.

 

Jullie noemen jezelf een uitvaartverzorger. Wat doet zo’n uitvaartverzorger precies?
‘Een uitvaartverzorger staat 24 uur per dag en zeven dagen in de week paraat om een melding van overlijden op te pakken. Wanneer er iemand overlijdt, belt (in de meeste gevallen) zijn of haar familie ons op, waarna we een speciale lijkenwagen sturen om de overledene op te halen en (samen met een van onze uitvaartmedewerkers) naar het uitvaartcentrum te vervoeren. Daar wordt de islamitische rituele dodenwassing verzorgd door een team dat daarin gespecialiseerd is.

 

We vragen dan altijd of er familieleden zijn die daarin willen participeren. Als dat het geval is, dan zorgen we ervoor dat ze de juiste begeleiding krijgen zodat ze actief mee kunnen doen aan de dodenwassing. Dan wordt in samenspraak met de naasten van de overledene, een moskee gekozen waar het dodengebed (salaat al-janaazah) wordt... Meer lezen?

 

Klik dan hier om het volledige en originele artikel te lezen: 

Auteur: Daliel.nl
Externe BLOG (interview met al-Qadr Uitvaartzorg)

 

Auteursrechten van toepassing, niet toegestaan om te kopiëren zonder toestemming.

WhatsApp chat