24/7 Bereikbaar
Meld overlijden: (+31) 085 800 1121
info@q-uitvaart.nl

Verzekeringen – Veelgestelde vragen | FAQ

Verzekeringen

islamitische uitvaartverzekering

Een uitvaartverzekering is niet verplicht (zie website rijksoverheid). U hoeft geen uitvaartverzekering te hebben, maar we raden het wel aan om een grote kostenpost te voorkomen. Heeft u geen verzekering, dan moeten uw nabestaanden de uitvaart betalen. Indien er geen nabestaanden zijn en er is geen geld om de uitvaart te betalen, dan zal in veel gevallen de gemeente de uitvaart bekostigen.

Let op, de gemeente heeft wel een plafondbedrag en kan eisen stellen aan hoe de uitvaart vorm krijgt. Je kunt ook geld sparen voor je uitvaart, zodat uw nabestaanden hiermee uw uitvaart kunnen betalen.

Kies altijd een verzekering die past bij jouw wensen en financiële situatie om ervoor te zorgen dat jouw uitvaart goed geregeld is. Afhankelijk van jouw wensen kan de maandelijkse premie hoger zijn dan bij een goedkopere uitvaart. We adviseren mensen om islamitisch verantwoord de juiste verzekering te kiezen.

Kosten van de uitvaart kunnen hoger of lager uitpakken door bijvoorbeeld de keuze voor een graf van onbepaalde tijd, waarbij de tarieven verschillen per begraafplaats. Of indien u wilt begraven in land van herkomst, dan kunt ook de vliegtickets voor nabestaanden mee laten nemen in uw verzekering.

Een uitvaartverzekering kan ongeveer tussen de €6,- en €60,- per maand liggen. De premie hangt af van verschillende factoren zoals leeftijd, type verzekering, aantal meeverzekerde gezinsleden en looptijd. Toch is leeftijd de factor met de grootste impact op de maandelijkse premie. Over het algemeen betaalt een jong persoon minder premie dan een ouder persoon.

Islamitische Uitvaartzorg al-Qadr biedt gratis onafhankelijk advies en begeleiding bij het kiezen van de juiste uitvaartverzekering. Een islamitische uitvaartverzekering of een verzekering in het algemeen? Zijn uw kinderen ook meeverzekerd? Wat zijn uw opties? Maak nu een afspraak voor een consultatiegesprek door hier te klikken.

Je kunt met een Nederlandse uitvaartverzekering uiteraard begraven worden in het land van herkomst. Belangrijk is om verzekerd te zijn voor de kosten die dit met zich meebrengt. Bespreek dit goed met de verzekeraar of fonds waar je je laat verzekeren.

Auteursrechten van toepassing, niet toegestaan om te kopiëren zonder toestemming.

WhatsApp chat