24/7 Bereikbaar
Meld overlijden: (+31) 085 800 1121
info@q-uitvaart.nl

Rouwverwerking – Veelgestelde vragen | FAQ

Rouwverwerking

rouwverwerking-islamitische-uitvaart-al-qadr

Rouwverwerking en kinderen
De dood is onderdeel van het leven waar wij allemaal mee te maken zullen krijgen. Hetzij een dierbare van dichtbij of mensen die wij kennen. Ook kinderen krijgen hiermee te maken, maar dit onderwerp is niet voor iedereen even makkelijk bespreekbaar. Sommige kinderen voelen meer ruimte om hun gevoelens te uiten en hun rouw beter te verwerken. Andere kinderen hebben wellicht meer moeite om dit onderwerp bespreekbaar te maken bij hun ouders, verzorgers en omgeving.

Islamitische Uitvaartzorg al-Qadr heeft Nederlands eerste islamitische rouwverwerkingsboek voor kinderen uitgebracht genaamd ‘Tot in Djenna, inshaa’Allah’ en is ontwikkeld zodat het makkelijker wordt gemaakt om dit bespreekbaar te maken voor kinderen.

Daarnaast is dit boek nagekeken door een orthopedagoog. Hierdoor hebben wij het pedagogisch karakter weten te optimaliseren zodat het makkelijker voor kinderen wordt om het te lezen en te begrijpen. Heb jij kinderen of ken jij kinderen die onlangs een dierbare verloren hebben? Bestel dit boek dan door hier te klikken (uitgeverij).

Islamitische Uitvaartzorg al-Qadr organiseert periodiek rouw- en steungroepen voor moeders die hun kinderen verloren hebben. Wij hebben een gediplomeerde rouwbegeleidster die deze groepen begeleidt in hun rouwproces. Voor meer informatie kun je contact met ons leggen door te mailen naar info@q-uitvaart.nl

Auteursrechten van toepassing, niet toegestaan om te kopiëren zonder toestemming.

WhatsApp chat